Preverite stanje vašega vozila pred odhodom na dopust

Vzdrževanje vozil

Preverite stanje vašega vozila pred odhodom na dopust

Preden se odpravite na dopust, je pametno preveriti svoj avto, da se prepričate, da je v dobrem stanju in pripravljen za pot. Tu je pet nasvetov, kako preveriti avto pred dopustom:

  1. Preverite tekočine: Preverite nivo olja motorja, hladilne tekočine, tekočine za pranje vetrobranskega stekla in tekočine za servokrmiljenje. Prepričajte se, da so vsi nivoji ustrezni in dodajte tekočine, če je potrebno.

  2. Preverite pnevmatike: Preverite tlak v pnevmatikah, vključno s rezervno pnevmatiko. Preverite tudi globino profila pnevmatik, da se prepričate, da je še vedno zadostna. Ne pozabite preveriti tudi na morebitne poškodbe na pnevmatikah.

  3. Preverite zavorne obloge: Preverite debelino zavornih oblog. Če so preveč obrabljene, jih je treba zamenjati, da zagotovite učinkovito zaviranje. Prav tako preverite stanje zavornih diskov in jih po potrebi očistite.

  4. Preverite svetila: Preverite delovanje vseh zunanjih svetil, vključno z žarometi, zavornimi lučmi, smerniki in vzvratnimi lučmi. Prepričajte se, da so vse žarnice funkcionalne in da so svetila pravilno nastavljena.

  5. Preverite akumulator: Preverite stanje akumulatorja in ga po potrebi napolnite ali zamenjajte. Nič ni hujšega od avta, ki ne zažene motorja, ko ste daleč stran od doma.

Poleg teh nasvetov je priporočljivo tudi redno servisiranje vozila, še posebej pred daljšimi potovanji. Varnost je na cesti ključnega pomena, zato je pomembno, da poskrbite za dobro vzdrževanje avtomobila in da je v optimalnem stanju, preden se odpravite na dopust.

Sledite nam

Kontaktni podatki

Kontaktirajte nas v kolikor bi želeli oglaševati na naši strani ali potrebujete dodatne informacije.

O portalu

Namen portala je zagotoviti ponudbe za globinsko čiščenje vseh tipov vozil. Portal je v fazi razvoja zato še pridobivamo kontakte ponudnikov in smo trenutno omejeni na dolenjsko regijo.